Hajápolás
Miért jó a szilárd sampon?

Miért jó a szilárd sampon?

A szilárd sampon kiválóan alkalmas az öko-hajmosás népszerűsítésére, vagy csak szimplán az ehhez való személyes csatlakozáshoz. Aki zöldíteni szeretne hajmosási szokásain, és a maga módján ezzel is hozzájárulni a környezetbarát megoldások választásához, annak hajmosás terén vagy a samponszappanok, vagy a szilárd sampon lesz a befutó megoldás.

A szilárd sampon és a samponszappan mellett szóló elsődleges érv, hogy csomagolásmentesek, nem kell a műanyag flakonnal is bolygót károsítani, ez egy fenntartható verziónak számít tehát. Persze, hajmosás esetén nemcsak a csomag érdekel minket, de az öko-trend és ennek életbarát szempontjai miatt már nem lehet emellett szó nélkül elmenni. Emellett pénztárcabarát is a többi samponhoz képest, mivel kétszer olyan hosszú ideig tudjuk használni, mint egy átlag flakonos sampont.

Habzóanyagot is tartalmaznak, még sincs bennük annyi víz, mint folyékony rokonaikéban. Használata során végig kell húzni az alaposan megnedvesített hajon, dörzsölgetve a tömböt, és közben felhabosítva. Majd jöhet a leöblítés. Ennek választása esetén figyelembe kell venni hatóanyagait, valamint, hogy milyen esetben ajánlott. Érzékeny fejbőrre, zsíros hajra, vékonyszálú hajra, vagy hajhullásra hajlamos hajra, illetve száraz, fénytelen hajra is különböző összetételű verziók kaphatók.

Az olivianatural.hu oldalán különböző elnevezésű és hatóanyagú típusokat kaphatunk, mint a frissítő puhaság, a koffein varázs, és a sugárzó tincsek. 60 grammos kiszerelésben vásárolhatjuk meg ezeket, melyek biztosan jótékony hatással lesznek fejbőrünkre és hajunkra egyaránt.