Vásárlás
4 szempont, hogy a tökéletes babakocsi mellett dönts

4 szempont, hogy a tökéletes babakocsi mellett dönts

A következő tippekkel szeretnénk abban segíteni, hogy megtaláld a számodra legjobbat:

  1. Gondold át, hol fogod használni

Nagyon fontos, hogy átgondold, merre fogtok a legtöbbet járni. Urbánus vagy inkább természetközeli tájakat látsz magad előtt, amikor sorra veszed, mik a leggyakoribb úti céljaitok? Ha nagyvárosban laksz, ideális lehet egy kisebb kerekű babakocsi is, de ha egy földúton fogsz naponta átkelni, jobban jársz a nagyobb és masszívabb kerekekkel.

  1. A lakóhelyedet is vedd figyelembe

Mindenképpen érdemes azt is figyelembe venned, hogy milyen típusú ingatlanban laktok. Lehetséges, hogy egy családi házban éltek, ahol bőven akad hely betolnod egy fedett terasz alá a kocsit, vagy a garázsban is tudsz vele parkolni. Azonban egész más a helyzet, ha esetleg egy társasház valamelyik felső emeletén laksz. Ebben az esetben ügyelj rá, hogy minél könnyebb súlyú babakocsit válassz, és ha lift is van, beférjen oda a babakocsi.

  1. Mennyi ideig használod majd?

A jövőt ugyan senki nem láthatja előre, de valószínűleg már most is vannak benned elképzelések arról, hogy hány gyermek számára lesz a babakocsi. Egész más a helyzet akkor, ha csak egy picurt kell „kiszolgálnia” és akkor is, ha még több testvér érkezése várható. Ez utóbbi esetben érdemes olyan járgányt választanod, amire később ún. testvérfellépő is illeszthető.

  1. Nem csak a színe számít

Sajnos sokan elkövetik azt a hibát, hogy a külső alapján választanak. A dizájn valóban fontos, ám nem a legfontosabb. Semmiképp ne aggódj, ha a fenti szempontok alapján találsz egy klassz babakocsit, de az nem tetszik. Színes játékokkal, takarókkal és egy ízléses táskával könnyen saját stílusodra szabhatod.