Város
Napvitorla kinti parkolók fölé

Napvitorla kinti parkolók fölé

A nyári meleg bizony gyilkos tud lenni. Magyarország is erősen napsütötte területté vált a nyár folyamán is, a téli havazás is elmarad már sokszor, vagy csak szórványosan, és későn érkezik meg. A fehér karácsony fogalmával már régen, vagy csak nagyon ritkán találkozunk.

A nyári meleg sajnos elviselhetetlen tud lenni néhány ellensúlyozó eszköz nélkül. Beltereken megoldható a légkondicionáló kihelyezésével a megfelelő levegő biztosítása. Életmentő lehet, már nem számít luxusnak. Kültereken azonban nem a klíma berendezés lesz a megoldás. Ott az erős UV sugárzással szemben árnyékolókkal, napvitorlákkal tudunk leginkább védekezni. Persze, kell figyelni a megfelelő hidratáltságra is, sokat kell inni, és legyen rajtunk naptej és sapka.

De minden, ami a védelmünket szolgálja, fontos lehet. A napvitorla is ilyen egy kinti parkoló felett. Az autókban még inkább fokozódik a meleg, felmegy a hőmérséklet a kinti hőség hatására. Ezért kész szauna érzetet jelent sokszor nyáron beülni a felhevült autóba. Főleg, ha kisgyerekek vagy idősek is vannak az autóban, ők még inkább ki vannak szolgáltatva a nagy melegnek.

Fontos, hogy az autók felett a kinti parkolókban meg legyen oldva az árnyékolás kérdése, amire a napvitorlák a legalkalmasabbak. A minőségi napvitorlák UV-állóak, így tompítják az autókat érő napsugarak hatását. Egy UV-álló napvitorla pedig aranyat ér a nyári hőségben! Ha ilyen minőségi napvitorla kínálattal szeretne találkozni, nézzen körül a napvitorlaland.hu oldalán!