Játék
3 dolog, amit biztosan fejleszt az építőkocka

3 dolog, amit biztosan fejleszt az építőkocka

Időről időre megdöbbent, hogy az egyszerű, hétköznapi dolgok mennyire nagy hatással vannak gyerekeinkre és az ő fejlődésükre. Legyen szó a játszótéri hintáról vagy a labdajátékokról, nem mindegy, hogy mivel játszik a gyerek, amennyiben szeretnénk hozzájárulni egészséges fejlődéséhez. A játéktár kihagyhatatlan eleme az építőkocka, nem véletlenül, hiszen komplexen fejleszti a gyerekeket.

Az építős, konstruktív játékok fejlesztik a koordinációs képességeket, első sorban a finommotorikát. Az építőkockák egymásra pakolása nem könnyű feladat, pláne, amikor még a kicsit még nem igazán képesek olyan óvatosan mozgatni a testüket, ahogy szeretnék. Legtöbbször az ilyen próbálkozások inkább kudarcba fulladnak, de idővel megfigyelhető a javulás. Az újrapróbálás szintén jó hatással van a gyermekre, kitartást szül benne.

Az építőkocka a kreativitásra is jó hatással van, legyen szó terv alapján való építésről vagy önálló játékról. A játékpiac széles kínálattal rendelkezik minden korosztálynak, így kedvünkre válogathatunk.

Az építés további előnyökkel jár: a doboznyi építőkocka formává rendezése megtanítja a gyereket milyen létrehozni, ezáltal elsajátítja azt is, hogy vigyázzon arra, amit készített. Nem utolsó sorban, fejleszti a műszaki és matematikai készségeket is, például, a geometriai alakok felismerését. Egy halom építőkocka szín, forma, méret alapján való kiválogatása kiváló feladat lehet az iskolára való felkészülés során.