Vásárlás
A műfű ápolása és gondozása

A műfű ápolása és gondozása

A műfű gyorsan a kertünk vagy teraszunk hervadhatatlan dísze lehet. A lerakása egyszerű és gyors, az eredmény pedig látványos. A piacon sok változatát megtaláljuk, akár legyen szó rövid pázsitról vagy szép hosszúról.

Annak ellenére, hogy a műgyep nem igényel locsolást vagy nyírást, ahhoz, hogy megőrizze minőségét, érdemes ápolni és gondozni. Mit tegyünk, hogy a műfüvünk hosszútávon díszítse kertünket?

Az egyik legfontosabb lépés a nulladik pontnál kezdődik: válasszunk minőségi és célnak megfelelő pázsitot! Előfordulhat, hogy pénzt spórolhatunk egy olcsóbb műfű választása esetén, azonban ez vezethet ahhoz, hogy pár éven belül le kell cserélnünk, mert nem bírta a ‘kiképzést’. Emellett probléma lehet az is, ha nem megfelelően választunk a beltéri-kültéri opciók közül.

A kültéri műfű strapabíróbb, úgy van megtervezve, hogy bírja az időjárás próbáját, képes átereszteni a vizet, amire a beltéri  már nem vagy kevéssé képes. Ha nehezen menne a választás, hogy melyik illene legjobban az Ön igényeihez, bátran kérjen szakmai segítséget! Néhány helyen még mintadarabot is lehet vásárolni, hogy könnyebben döntésre jussunk.

Miután sikerült megfelelő műpázsitot találnunk, a helyes rétegrend kialakítása és a szakszerű lerakása elengedhetetlenül fontos a tartósság elérése érdekében. Ezek nem bonyolult lépések, de alapot adnak a tartósságnak. Amennyiben nem megfelelően készül el a rétegrend, a műpázsit hamar elvesztheti szépségét, esetleg hamarabb le is kell cserélni. A tisztán tartása a kültéri műfű esetén rendkívül egyszerű: egy slaggal végig locsoljuk és már tiszta is lesz. A vízáteresztő képessége miatt nem fog pocsolyásodni, ha mégis tócsa alakulna ki, akkor érdemes megvizsgálni, hogy egyenletesen lett-e lerakva.