Otthon
Játszótéri műfű: miért szeretik a szülők a szintetikus gyepet a gyerekek játékterületeihez?

Játszótéri műfű: miért szeretik a szülők a szintetikus gyepet a gyerekek játékterületeihez?

A játszótér a szórakozás és a képzelet helye a gyerekeknek, de mi van, ha helyi park nélkül élünk? Vagy mi van, ha a gyermekiskola nem rendelkezik egy ilyennel egyáltalán? Rosszabb, mi van akkor, ha van egy hátsó udvar, de mivel természetes fűből készült, a baj mindig követi a játékidőt – gondoljunk a sáros lábakra, horzsolt térdekre és a sérült gyepre.

Ha olyan módot keres, hogy a gyerekek biztonságban maradjanak a játszótéren, akkor a műfű a válasz.

A játszótéri műfű lágyabb, biztonságosabb felületet biztosít, mint a természetes anyagok, mint a homok, a fű, a talaj és a kavics. Ez is jobban felszívódik, mint bármelyikük. Amikor a gyerekek műfűre esnek, kevésbé valószínű, hogy szenvednek horzsolást és más sérüléseket.

Annak érdekében, hogy tovább csökkentse a gyerekek megsérülését, a megfelelő telepítési folyamat is biztosítja, hogy az udvar mentes szikláktól és más éles tárgyaktól.

Ezenkívül sok baktérium él a természetes pázsitokban és a gyermekek kivannak téve ezeknek, amikor mezítláb futnak rajta. A játszótéri műfű védi őket a baktériumok kitettségétől, amelyek fertőzéseket okozhatnak. Ennek eredményeképpen a gyerekek egészségesebbek lesznek, és nagyobb valószínűséggel élvezik az idejüket az udvarban.

A mesterséges pázsit egyik legfontosabb előnye, hogy kényelmesebb rá vigyázni, mint az igazi változatra. Miután telepítve van, soha nem kell öntözni, kaszálni vagy megtermékenyíteni. Plusz, ez nem igényel különösebb karbantartást, ha meg szeretné tartani a csodás megjelenését- csak seperjük át és öblítsük le néhányszor egy évben, hogy megmaradjon a formája! Nem csak, hogy ez a kevésbé stresszes, mint az igazi gyep gondozása, de még több szabad időt biztosít a családdal.

Ezen felül pedig az is igaz, hogy műfűvel nem fogják a gyerekek behordani a szennyeződéseket, a fűszálakat és a sarat az otthonba, miután játszanak a kertben. Az udvaron sem lesz rendetlenség a gyep szempontjából. És mikor jönnek vissza a házba egy hosszú nap után a szabadban, akkor is tisztábban fogják magukat érezni, mint a korábbi esetek során!