Játék
Játszótéri hinta karbantartás

Játszótéri hinta karbantartás

Miután gyönyörű hintát vásárolt a játszóteréhez, a megfelelő karbantartás elengedhetetlen ahhoz, hogy befektetésének a kinézete és legjobb teljesítménye maradjon. A megfelelő karbantartás biztonságban tartja a gyerekeket azáltal, hogy gondoskodik az esetleges kopásról, és a megfelelő gondozással a hinta hosszabb ideig működőképes marad.

Amellett, hogy megértjük pontosan a hinta típusát, meg kell értenie azokat az alapvető összetevőket is, amelyeket ellenőrizni kell. Ezek a részek a következők:

 

Láncok: A láncok összekapcsolják a lengőüléseket a lengőkarral. Általában horganyzott vagy horganyzott acélból készülnek, és rendszeresen ellenőrizni kell őket, és ki kell cserélni, ha kapcsolat mutat a kapcsok kopásával.

S-kampók: Ezek a horgok összekapcsolják a láncot a lengő ülésekkel és a felső sínnel vagy fogasokkal. A horgot teljesen le kell zárni, és nincsenek rések a zárási pontok között. A lengőláncokhoz hasonlóan az S-kampókat is gyakran ellenőrizni kell, és cserélni kell őket, ha túlzott kopást mutatnak.

Akasztók: Ezek az alkatrészek hegeszthetők a felső sínre vagy levehetők. Tartják a láncot, és a felső sínhez vannak rögzítve.

Béklyók: Egyes lengőkarok S-kampók helyett bilincsekkel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik az ülések könnyebb rögzítését a láncokhoz. Ismét rendszeresen és gyakran ellenőrizni kell a bilincseket és minden mozgó alkatrészt, és ha túlzott kopást észlelnek, ki kell cserélni őket.

Amikor ellenőrzést és karbantartást végez a játszótéren és a hintán, használja ezt a praktikus listát, hogy megértse, mit kell ellenőriznie. Napi, heti, havi és éves ellenőrzési és karbantartási ütemtervet kell kialakítania, a játszótér egyedi igényeitől függően.

A lengésekkel kapcsolatban keressük a következőket:

Felületmélység: Ellenőrizze, hogy a lengőkar körül és alatt a megfelelő mélységű felszín. Ez attól függ, hogy milyen típusú játszótérre van szükség. A laza töltésű felületeket, például a faaprítékot naponta össze kell gereblyézni és bolyhosítani a tömörítés és a kopás csökkentése érdekében.

Éles élek: Ellenőrizze, hogy nincsenek-e éles élek vagy kiálló pontok.

Törött lengőülés: A szövet anyagának szakadása azt jelentheti, hogy a hinta épsége sérült, míg a repedt vagy törött műanyag lengőülés sérüléseket okozhat vagy teljesen széteshet használat közben.

Túlzott kopás: Ellenőrizze, nincs-e rozsda és szilánkok, amelyek károsíthatják a kezeket. Keresse meg azokat a területeket is, ahol a lengések és a mozgó alkatrészek veszélyeztetettek vagy kopottak.

Megfelelő rögzítési és csatlakozási pontok: Győződjön meg arról, hogy az S-kampók zárva vannak, és egy fillér sem tud áthaladni.