Otthon
Mi is pontosan a műanyag ablak?

Mi is pontosan a műanyag ablak?

1954-ben Németországban a műanyag ablakok népszerűsége megnőtt a fahiány és a második világháborút követő magas alumíniumárak miatt. Új, olcsó anyagra volt szükség az ablakokhoz és más építőelemekhez, és ebből a szükségből vinyl készült.

A műanyag ablakot először az Egyesült Államokban vezették be az 1960-as években, és a bevezetése óta a népszerűsége meteorikus növekedést tapasztalt. Kiváló energiahatékonysága a piaci részesedés robbanásához vezetett az 1970-es energiaválság idején, és azóta sem néztek vissza.

Kezdetben a műanyag ablak nem volt problémamentes, gyakran repedéseket és elszíneződést tapasztaltak rajta. A korai műanyag gyakran törékennyé, elszíneződötté és elvetemedetté vált néhány évnyi napsugárzásnak való kitettség után – sokkal gyorsabb cserét igényelt, mint a jól karbantartott faablakok.

A mai műanyag ablak nagy előrelépéseket tett elődeihez képest, és ma alacsony karbantartási igényéről és meghosszabbított élettartamáról ismert.  A műanyag nyílászáró vásárlása kiváló befektetés otthonába hosszú távon.

A műanyag egy mesterséges anyag, amelyet etilénből és klórból hoztak létre. Miután ezeket az anyagokat feldolgozták, polivinil-kloridot vagy röviden vinylt képeznek. A szintetikus műanyagszerű anyagnak köszönhetően a vinyl nagyon ellenáll a nedvességnek, a páratartalomnak és a bomlásnak. Ezen okok miatt ez a műanyag az építőanyagok egyik fő típusává nőtte ki magát.

Ennek hatására számos forgalmazó fontosnak tartotta, hogy részévé tegye a kínálatának a népszerűsége miatt és ebből a magyar Daidalos vállalkozás sem maradt ki.